Naar overzicht

Zelf vertellen hoe fijn je product of dienst is, is niet zo geloofwaardig. Om ‘Wij van WC-eend’ te voorkomen, laten we een van onze gebruikers aan het woord. Hoe is het nu écht om live te gaat met onze software?

Kim Werensteijn van Werkimago is al jaren zelfstandig recruiter. Ook leert zij andere recruiters hoe ze snel en haast moeiteloos vacatures invullen. Sinds januari 2022 gebruikt zij ForceFlow. Wij zijn benieuwd waarom ze is gestart en wat haar ervaringen tot nu toe zijn. Wij stelden haar wat vragen!

Wat deed je besluiten om voor een recruitmentsysteem te gaan?
“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik werkte nog met een excellijstje. Door de groei van Werkimago en het aannemen van personeel kon dit echt niet meer. Ik had simpelweg behoefte aan overzicht en automatisering om tijd te besparen.

Daarnaast wilde ik meer inzicht krijgen in wat wel en niet werkt qua type benadering voor specifieke doelgroepen. Alles bij elkaar opgeteld kwam ik tot de conclusie echt een recruitmentsysteem nodig te hebben.

Inmiddels werken we met meerdere recruiters vanuit één centrale plaats en hebben we het nodige overzicht. Ik kan me nu niet meer voorstellen hoe het is om zónder ATS te werken!”

Er zijn zoveel aanbieders. Waarom dan ForceFlow?
“Ik heb voornamelijk voor ForceFlow gekozen omdat de software heel visueel is. Je kunt gemakkelijk zien welke kandidaten in welke fase zitten. Hierdoor hoef je maar één blik te werpen om te weten waarmee je aan de slag moet.

Wat ook een unieke functionaliteit is, is dat er de optie is voor aparte klantomgevingen. Elke recruiter en hiring manager ziet alleen zijn eigen omgeving en kandidaten. Dit is ideaal voor mij, maar natuurlijk ook voor RPO’s, want je kunt elk bedrijf met eigen brand aanmaken in jouw omgeving.

Daarnaast denken Eric-Jan en Marc ook echt met je mee. Welke situatie is voor jou het beste? Er is veel flexibiliteit doordat je te allen tijde iets kunt wijzigen of aanpassen binnen het systeem als dat nodig is. Bovendien is ForceFlow heel voordelig; al helemaal als je bedenkt hoeveel het systeem voor je doet en hoeveel tijd je bespaart.”

En dan ga je live! Hoe werkt dat precies?
“Het eerste wat ik me herinner is dat het opstarten heel snel ging. Binnen 3 werkdagen was ik live!

Het hele proces begon met een demo van Eric-Jan. Hij ging toen echt in op mijn behoefte. Er werd gevraagd waarvoor ik het systeem wilde gebruiken en Eric-Jan gaf eerlijk aan wat ForceFlow wel en niet kon. Ook liet hij mij zien wat er nog op de planning stond qua functionaliteiten. Toen ik een GO gaf, plande we een kick-off in.

Eerst moest ik wat administratieve handelingen doen, zoals me aanmelden bij het systeem. Tijdens de kick-off liet Eric-Jan stap voor stap zien hoe ik het systeem zo in kon richten dat het ideaal zou werken voor mijn specifieke behoefte. Het inrichten kostte mij zo’n 3 à 4 uur. Ik vond het persoonlijk heel fijn om dat in één ochtend te doen, maar je kunt het natuurlijk ook verspreiden over de week. Na deze tijdinvestering was heel ForceFlow ingericht zoals ik het wilde en had ik die tijd binnen no-time terugverdiend. Uiteraard loop je tijdens de opstart tegen wat kleine vraagstukken aan. Daarom plant Eric-Jan altijd een tweede meeting in en daarna was ik dan ook klaar om aan de slag te gaan.”

Je bent nu een paar weken op weg. Hoe bevalt het werken met ForceFlow?
“Heel goed! Ik heb eindelijk weer overzicht en meer rust. Het is vooral heel fijn dat mijn team door kan werken als ik er niet ben. Recruiters kunnen zelf kandidaten doorsturen naar de klant en hierdoor zit ik er niet steeds tussen. Tegelijkertijd kan ik wel inzien waar iedereen mee bezig is en wat er gebeurt. Bovendien kunnen klanten zelf ook in ForceFlow als ze meer inzicht willen. Dat geeft hen ook een fijn gevoel.”

Last but not least: welke functionaliteit vind je top en welke flop?
Het kanban/trello bord is mijn absolute topper! Het is zo visueel ingericht dat je alles in één oogopslag ziet. Ik vind niet dat ForceFlow floppers heeft, maar ik zou wel de wens hebben voor een nieuwe functionaliteit. Je kunt al LinkedIn profielen op slaan en toevoegen, maar het zou nog handiger zijn als je vanuit LinkedIn een profiel kunt toevoegen met één druk op de knop. Wie weet komt die functionaliteit er binnenkort aan. Ik ben benieuwd!”

Mocht je ForceFlow nog niet kennen, ForceFlow is een mobiel recruitmentsysteem (ATS), uitermate geschikt voor recruitmentbureaus detacheerders en kleinere recruitmentafdelingen. ForceFlow staat voor kracht en souplesse en is snel, gebruiksvriendelijk en zeer betaalbaar.

Wil jij ervaren of ForceFlow voor jou geschikt is als recruitmentsysteem? Vraag een gratis online demonstratie aan.

Ja, ik wil een gratis online demo
Privacy instellingen
We gebruiken cookies om uw ervaring tijdens het gebruik van onze website te verbeteren. Als u onze Services via een browser gebruikt, kunt u cookies beperken, blokkeren of verwijderen via uw webbrowserinstellingen. We gebruiken ook inhoud en scripts van derden die gebruikmaken van trackingtechnologieën. U kunt hieronder selectief uw toestemming geven om dergelijke insluitingen van derden toe te staan. Raadpleeg onze Privacy statement voor volledige informatie over de cookies die we gebruiken, de gegevens die we verzamelen en hoe we ze verwerken.
Youtube
Toestemming om inhoud weer te geven van - Youtube
Vimeo
Toestemming om inhoud weer te geven van - Vimeo
Google Maps
Toestemming om inhoud weer te geven van - Google
Spotify
Toestemming om inhoud weer te geven van - Spotify
Sound Cloud
Toestemming om inhoud weer te geven van - Sound