Kim Werensteijn
02/13/2023
2 min

Arbeidsmakelaars: ´Na 8 jaar vonden we eindelijk het ATS dat écht bij ons past´

02/13/2023
2 min

Dat een ATS kiezen niet altijd makkelijk is horen wij vaker, maar 8 jaar lang zoeken naar een ATS dat hebben we niet vaak gehoord. Voor franchisegever Henk Jan van der Weerd van Arbeidsmakelaars was dit helaas wel de realiteit nadat hij gestopt was met een (ander) ATS waar niemand in werkte. Hij deelt met ons zijn verhaal. Arbeidsmakelaars is een netwerk van recruiters en uitzendondernemers die graag hun zaken goed geregeld willen hebben. Vanuit het franchisegeverschap ontzorgt Arbeidsmakelaars ondernemers en beperkt hun risico´s. Inmiddels zijn er 24 ondernemers aangesloten die elkaar veelal versterken door samen te werken.

Stoppen met je ATS, wat betekent dat in de praktijk?

Toen Arbeidsmakelaars net begon was er gekozen voor een ATS, maar na een tijdje bleek dat de meerderheid het ATS in de praktijk niet gebruikte. Ze betaalden nogal een behoorlijke prijs per recruiter en dit was natuurlijk zonde.Zo stopten zij dus definitief met dat ATS. Iedereen ging daarna eigenlijk op zijn eigen manier werken, van excelsheets tot en met eigen systemen of een gratis ATS. Niet ideaal, en zeker niet als je kandidaten, klanten en vacatures goed wilt beheren.

Op zoek naar een nieuw ATS, waar begin je?

De zoektocht naar een nieuw ATS begon. ´We hebben verschillende recruitmentsystemen bekeken en demo´s gehad, maar het was het gewoon allemaal net niet. We zijn uiteindelijk dus ook lang, heel lang, opzoek geweest naar een ATS, want vind maar eens iets waar iedereen blij mee is´ aldus Van der Weerd.Als een soort laatste wanhoopsdaad stelde Henk Jan op het recruitersplatform Kiqit aan zijn mederecruiters wie er ervaring had met een ATS dat aan zijn wensen voldeed. Daar werd ForceFlow als mogelijkheid aangeprezen en zo besloten ze om in gesprek te gaan met ForceFlow implementatiepartner Eric-Jan van Gorkum.´ForceFlow heeft lage kosten voor de ondernemer wat toch wel echt meetelt. Maar vooral het meedenken van Eric-Jan gaf voor mij echt de doorslag. Hij snapte ons meteen, vroeg goed door en wilde meedenken in ons maatwerk´ vertelt Van der Weerd.

Het juiste ATS kiezen hoeft niet moeilijk te zijn…

Arbeidsmakelaars is niet de enige van wie wij regelmatig horen dat ze het lastig vinden om een ATS te vinden dat écht bij hen past. Dit terwijl de keuze van een juist ATS niet moeilijk hoeft te zijn. Het begint met het stellen van de juiste vragen en vooral wat jij nodig hebt binnen jouw bedrijf. Download voor tips over de eisen en wensen, voorwaarden, opstartkosten en valkuilen waar je op kunt letten dit gratis ebook zodat jij wel snel een ATS vindt welke bij jou past.

De implementatie van ForceFlow ging vlekkeloos

´Er waren geen ´struggles´, ook kwamen er geen klachten van de recruitmentondernemers bij de implementatie. Meestal wordt er van alles beloofd door softwarepartijen, maar bijna nooit worden deze waargemaakt. Dat het zo vlekkeloos zou gaan had ik nooit durven dromen! aldus Van der Weerd.Ook vertelt hij ons dat tegenwoordig elke ondernemer die zich aansluit bij Arbeidsmakelaars nu standaard ForceFlow afneemt in combinatie met het daarin naadloos geïntegreerde Jobdigger insights. Dat is echt de kern van waaruit zij werken als organisatie. Zo kunnen de ondernemers enerzijds van elkaar zien met welke klanten er al door een collega-ondernemer wordt samengewerkt. Anderzijds geeft het inzicht in de arbeidsmarkt waarop ingespeeld kan worden. 

De resultaten na 1,5 jaar werken met ForceFlow

Gemak, tijdsbesparing, overzicht en het goed kunnen samenwerken zijn de voornaamste resultaten die zij merken sinds ze met ForceFlow werken.´Ook de begeleiding en klantgerichtheid zijn nog altijd heel goed.Ze snappen mijn vragen, schakelen snel en als Eric-Jan bijvoorbeeld een antwoord op mijn vraag niet weet dan gaat hij het uitzoeken en komt er altijd op terug. Ook zeggen ze het eerlijk als er iets niet kan of als een bepaalde functionaliteit er nog niet is. Dat is gewoon heel fijn, want je weet dan waar je aan toe bent´ geeft Van der Weerd aan.

Arbeidsmakelaars blijft graag de markt voor

´Het systeem is zo goed, dat ik het aan niemand aanraadt. Zo blijven wij altijd voor op de markt´ zegt Van der Weerd lachend. Afsluitend benoemt hij dat hij het iedere ondernemer of recruiter die alleen of in een klein team werkt ForceFlow zou aanraden.