Kim Werensteijn
05/29/2023
2 min

Theo koos maar liefst 2 keer voor ForceFlow

05/29/2023
2 min

Theo van Weert begon 3 jaar geleden als ondernemer een eigen uitzendbureau. Al snel merkte hij dat er overal cv´s en profielen van kandidaten staan. In Excel, op zijn harde schijf, op LinkedIn en in zijn mailbox. Het voelde voor hem niet meer goed om op deze manier te werken. Hij miste het overzicht en was veel tijd kwijt met het zoeken naar, eerder gesproken, kandidaten. Er moest wat veranderen. Hij besloot om ForceFlow te implementeren. Dit jaar is hij een nieuw bedrijf gestart en koos wederom voor ForceFlow. In dit artikel legt hij uit waarom.

Kandidaten voor vacatures vindt Theo binnen een minuut

Toen wij Theo vroegen waarom hij opnieuw koos voor ForceFlow was zijn eerste reactie: ´De kracht van de ´digitale kaartenbak´ staat voor mij op nummer 1. Zodra ik een vacature binnen krijg, zoek ik hierin en binnen een minuut heb ik een lijst met potentiële kandidaten die ik kan benaderen. Voor mij is dat pure winst, zowel in tijd als in geld. ́  Met de zoekfunctie kun je inderdaad direct de digitale kaartenbak, oftewel de database, gemakkelijk doorzoeken. Door bijvoorbeeld te zoeken op ´Built environment´ (een voorbeeld van Theo), krijgt hij direct alle kandidaten die hij eerder heeft gesproken, en die hieraan voldoen, in één overzicht. Met ForceFlow kun je daarna ook snel alle kandidaten een persoonlijke mail sturen waardoor je kandidaten niet meer handmatig hoeft te mailen en dus ook weer tijd scheelt. 

Aandacht voor kandidaten

Over niet meer handmatig mailen gesproken, vaak is het beeld dat automatische mails onpersoonlijk zijn. Toch kun je door middel van variabele velden zoals {{candidate.firstname}}, {{job.title}}, {{customer.address}} een mail heel persoonlijk laten overkomen. Dat beaamt Van Weert en zegt daarbij: ´Ik heb zelfs ingesteld dat kandidaten met hun verjaardag een persoonlijke mail met een leuke afbeelding krijgen. Regelmatig krijg ik van kandidaten terug dat ze dit echt waarderen´.

Doen wat je leuk vindt

Administratie, de meeste recruiters vinden het niet leuk. Theo ook niet. ´Ik wil dingen doen die mij energie geven en die ik leuk vind. Voor mij is administratie een noodzakelijk kwaad. Elk contact met een kandidaat kan ik nu makkelijk vastleggen in een notitie. Zo ontdekte ik laatst ook dat ik de notities zelfs kon inspreken en het daarna in tekst wordt omgezet. En juist daardoor weet ik altijd wanneer ik een kandidaat voor het laatst heb gesproken, wat er toen is besproken inclusief hetgeen ertoe doet´ aldus van Weert.

Iemand anders kan het werk morgen overnemen

Het voordeel van het bijhouden is dat iemand morgen jouw werk kan overnemen. Theo zegt hierover: ´Inmiddels ben ik geen eenmanszaak meer en bestaat het bedrijf uit meer dan mezelf. Ik ben wel de enige verantwoordelijk voor recruitment, maar als er wat gebeurt kan het werk morgen direct door een ander worden overgenomen. Ook daarom koos ik opnieuw voor ForceFlow, want sinds ik met dit systeem werk weet ik informatie altijd terug te vinden. ́ 

Een soepele start: makkelijk op te zetten en in te richten

Uit ervaring weten wij dat de grootste ergernis van het implementeren van een ATS, de lange opstarttijd is. Om die reden hebben wij het proces juist vereenvoudigd zodat je binnen één week live kunt zijn.Theo sluit af met: ´De implementatie van ForceFlow is heel makkelijk doordat je via een Trello bord stap voor stap het recruitmentsysteem zo inricht dat het voor jou werkt. Eric-Jan is hierin ook een goede hulp die snel reageert als je toevallig wel ergens in vast loopt. Overigens, sowieso is ForceFlow een toegankelijke tool die je snel leert waar alles intuïtief is.´Wil jij ook binnen één week live weer overzicht hebben en tijd besparen? Of gewoon nieuwsgierig naar hoe ForceFlow werkt? Plan dan hier jouw gratis demo in en Eric-Jan van Gorkum neemt contact met je op.