Kim Werensteijn
07/28/2022
2 min

Binnen 2 weken structuur in je recruitmentproces: zeg maar dag tegen dubbel werk!

07/28/2022
2 min

Als Recruiter heb je een heleboel gegevens van zowel klanten als kandidaten. Die gegevens staan waarschijnlijk op verschillende plekken op je computer; voornamelijk in Excel. Je merkt dan ook dat je moeite hebt met informatie snel terug te vinden en het administratieve gedeelte van je werk kost je simpelweg te veel tijd. 

Ook voor Anne-Greet van WerkMetTalent was dit de realiteit. “We hebben 2 jaar zonder ATS gewerkt. Op een gegeven moment heb je te veel contacten en staat er te veel informatie in je database. En met ‘database’ bedoel ik Excel. Je hebt dan gewoon geen overzicht meer.”

“Een hoop informatie zat eerst gewoon in mijn hoofd”, vertelt Pascal Dieteren van Aydco Personeelsdiensten. “Zodra ik mijn eerste medewerker aannam, wist ik dat ik iets moest veranderen. Informatie overdragen kost enorm veel tijd en ik voel ook de verantwoordelijkheid om mijn zaken op orde te hebben. Het werd tijd om gegevens te bundelen in één systeem.”

Overzicht zorgt voor meer productiviteit

Hoe lekker zou het zijn om geen tijd meer te verliezen aan dingen opzoeken. Om je bureau te runnen als een geoliede machine. Om te kunnen focussen op wat ertoe doet: fijne contacten leggen en goede matches maken.

ForceFlow zorgt daarvoor. Wij vertellen je niet wat je moet doen of hoe, maar geven je de juiste handvatten. “Het fijne is dat je het gehele systeem zelf kunt inrichten. Je bepaalt dus bijvoorbeeld zelf hoe de funnel eruitziet en welke functionaliteiten voor jou het best werken”, vertelt Pascal enthousiast.

Een functionaliteit waar Anne-Greet heel bij mee is, voorkomt dubbel werk. “Je kunt de gehele historie van een kandidaat inzien. Wie is wanneer voorgedragen en welke gesprekken zijn er al geweest? Zo bewaren we het overzicht van alles dat er gebeurt, ook als je met meerdere mensen tegelijk werkt.”


Binnen 1 week live, binnen 2 weken structuur

Tijd en geld investeren in een nieuw systeem kan spannend zijn. Daarom laten wij je niet aan je lot over, maar doorlopen we de implementatie samen. Voor een eenmalig laag en vast bedrag helpen we je aan een vliegende start en zorgen we er samen voor dat je binnen 1 week live bent.

“Ik kijk met veel waardering terug op de implementatie”, vertelt Anne-Greet. “ForceFlow maakt gebruik van een soort planner waarin te zien is wat er allemaal moet gebeuren. Hierin staat beschreven welke taken ForceFlow uitvoert en welke taken voor ons in te regelen zijn. Overal stond een duidelijke uitleg bij en we konden precies zien hoever we in het proces waren. Binnen de kortste keren was het geregeld en binnen 2 weken zijn wij het systeem gaan gebruiken.”

Waarom ForceFlow voor de optimalisatie van je recruitmentproces?

Eerlijk is eerlijk; er zijn veel Applicant Tracking Systems die jouw werk als bureaurecruiter makkelijk maken. Wij hoeven je ook niet te overtuigen om voor ForceFlow te kiezen. Dat doen onze tevreden klanten voor ons! En daar zijn we heel trots op.

“Wij zijn via andere bureaus bij ForceFlow terechtgekomen. We waren op zoek naar een ATS en ForceFlow werd ons aangeraden. Als mensen positief praten over een bepaald systeem, dan wekt dat vertrouwen. En terecht, want we zijn nog steeds heel tevreden”, laat Anne-Greet weten.

Voor Pascal trok de gebruiksvriendelijkheid van ForceFlow hem over de streep: “Ik wil meteen kunnen zien hoe alles werkt, zodat een nieuwe medewerker ook snel aan de slag kan. Het gebruiksgemak van dit systeem is een groot pluspunt”.