Kim Werensteijn
10/05/2021
3 min

Hoe is het nu met…ForceFlow?

10/05/2021
3 min

In mei 2021 kwam ForceFlow als winnaar uit de bus van de Recruitment Tech 35. Dit betekent dat ForceFlow de meest gewaardeerde recruitment tech leverancier is van dit jaar. Waarom dat zo is en hoe ForceFlow deze positie probeert te behouden, lees je in dit artikel. 

De deelnemers van de Recruitment Tech 35 werden beoordeeld op productkwaliteit, innovatievermogen, prijs-kwaliteitsverhouding, proactief meedenken, klantgerichtheid en servicegerichtheid. ForceFlow eindigde op de eerste plek binnen vier van die zes categorieën. Daar is Marc Gruben, eigenaar van ForceFlow, terecht trots op: “Wij proberen goed naar onze klanten te luisteren. Dat zij dat zien, erkennen en waarderen, betekent veel”.

Op drie manieren aan het groeien
ForceFlow heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Het bedrijf wil blijven innoveren om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hierdoor is er een hoop veranderd sinds de oprichting van ForceFlow én sinds de Recruitment Tech 35.

Verdriedubbeld in klanten
ForceFlow heeft drie keer zoveel klanten als een paar maanden geleden. Stephan Jacobs van Doghouse Recruitment was twee jaar geleden de eerste gebruiker van ForceFlow en snapt de groei van het bedrijf goed. “Het systeem is heel gebruiksvriendelijk. Ik vergeet bijvoorbeeld wel eens een notitie op te slaan. ForceFlow slaat gelukkig alles automatisch op, ook als je zomaar je laptop dichtklapt! Daarnaast werkt de applicatie op je telefoon ook super”, aldus Jacobs.

Een nieuwe klant is binnen een week live. ForceFlow hoeft vervolgens weinig tijd te besteden aan klantsupport. “We krijgen heel weinig vragen over het gebruik van het systeem. Dat is voor ons een teken dat het goed gaat. Zodra wij vragen krijgen, bekijken we wat we eventueel kunnen optimaliseren”, laat Gruben weten.

Functionaliteiten bijgebouwd
Dat nieuwe functies voortkomen uit de behoefte van de klant kan Ron Geppaart van 2nd Dimension beamen. “Alles wat ForceFlow bouwt, is op verzoek van hun huidige gebruikers. Ik miste in het verleden wel eens velden om in te vullen. Ik heb dat aangegeven en alles wat ik miste is toegevoegd en ook nog eens zonder dat de teller gaat lopen”, legt Geppaart uit.

De vacature pijplijn is een goed voorbeeld van een nieuwe functionaliteit. Met de vacature pijplijn heb je inzicht in de fases waar de kandidaten zich bevinden. Je kunt zelf je eigen indeling maken en vanuit het proces e-mailen, afspraken plannen en notities maken. Jacobs is vooral te spreken over een soort Google-functie die ForceFlow heeft: “De zoekfunctie werkt heel snel en modern. Er wordt slim gematched en filters kun je bewaren. Ik kijk ook zeker uit naar nieuwe releases. Met elke release zie je namelijk je eigen feedback erin verwerkt. ForceFlow is gewoon snel wendbaar en luistert goed”. 

De laatste release van ForceFlow is multivestigingen. “Ik kijk er onwijs naar uit dat die functie binnenkort bij mij live is. Je kunt dan binnen één omgeving meerdere vestigingen aanmaken, met verschillende bedrijfsnamen, waarbij je kunt aangeven welke gegevens je wilt delen”, vertelt Geppaart enthousiast.

Nieuwe samenwerkingen: Jobdigger
Steeds meer ondernemers benaderen ForceFlow voor samenwerkingen. Marc Gruben is daar heel blij mee: “Dit betekent dat wij kunnen blijven focussen op waar wij goed in zijn en andere zaken uit kunnen besteden”. Andere partners richten zich volledig op het optimaliseren van het werving- en selectieproces van de gebruikers van ForceFlow.

Jobdigger is zo’n nieuwe partner. Sinds mei 2021 heeft ForceFlow een Jobdigger integratie. Dit betekent dat gebruikers van ForceFlow gebruik kunnen maken van actuele arbeidsmarktinformatie en vacaturedata. De integratie maakt het mogelijk voor ForceFlow gebruikers om direct vacatures uit Jobdigger te importeren en aan kandidaten te koppelen. Er zijn al klanten die hier gebruik van maken zoals Daan Crutzen, vanDaan Recruitment: “De Jobdigger integratie werkt heel nauw samen met ForceFlow, dat is echt heel bijzonder! Ik kan mijn klanten nu nog beter inzicht geven in de markt. Ook kandidaten hebben nu het gevoel dat ik hen meer kan bieden dan die ene vacature waardoor ik hen nog beter kan helpen een passende baan te vinden.”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag maar raak!
Een ATS aanschaffen doe je niet zomaar. Dat begrijpt ForceFlow. Daarom kun je te allen tijde contact opnemen via onderstaand contactformulier.

ForceFlow staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Wil je het systeem gewoon eens uitproberen? Dat kan ook! Geef in het contactformulier aan dat je een gratis demo wil aanvragen. Test alle functionaliteiten en kom erachter of ForceFlow past bij jouw wensen en eisen.