Gertjan Holterman
Kim Werensteijn
10/13/2024
3 min

De authentieke touch van arbeidsbemiddeling met ForceFlow

10/13/2024
3 min

Deze maand interviewen wij Gertjan Holterman, hij is de oprichter van AT7T9 Selectie, een bureau dat zich richt op het werven en selecteren van kandidaten voor management-, sales-, marketing- en HR-functies op HBO- en academisch niveau. Hij is een recruitment professional met meer dan dertig jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling en gebruikt sinds een aantal jaren ForceFlow. In dit interview vertelt hij over zijn authentieke touch bij werving en selectie en hoe hij daar ForceFlow voor inzet. 

Een persoonlijke en flexibele werkwijze

Gertjan zijn klanten bevinden zich in diverse sectoren, waaronder IT, food, maakindustrie, en zakelijke dienstverlening. Hij heeft een netwerk van collega’s om zich heen, wat hem in staat stelt om samen te werken aan verschillende opdrachten. “Ik doe dat alleen, wat een bewuste keuze is, maar wel met een netwerk van veel collega's om me heen waar ik heel plezierig mee samenwerk.” legt hij uit.

“Ik zie alle kandidaten fysiek, in ieder geval zeker in 90% van de gevallen,” vertelt hij. Hoewel hij sinds de coronaperiode meer digitaal werkt, blijft hij het belangrijk vinden om kandidaten persoonlijk te ontmoeten. “Soms spreek ik halverwege af, bijvoorbeeld als iemand uit Eindhoven komt, dan spreken we in Arnhem af,” zegt hij. Dit geeft hem de mogelijkheid om een completer beeld van kandidaten te krijgen, wat essentieel is voor succesvolle plaatsingen.

De keuze voor ForceFlow

Helemaal aan het begin van mijn ondernemerschap had ik nog geen CRM. Veel van die systemen waren afgestemd op uitzenden en detacheren – en dat doe ik niet. Na een jaar of twee heb ik om die reden zelf een CRM laten maken, een heel eenvoudig systeem. Na verloop van tijd voldeed dat echter niet meer en tipte Kim mij op ForceFlow.

Kim Werensteijn van Werkimago zegt: “Ik gebruik ForceFlow zelf ook alweer meerdere jaren. Met mijn team vul ik talentpools voor onze klanten. Vacaturehouders kunnen zelf heel makkelijk in ForceFlow om kandidaten te bekijken en te selecteren. Zij snappen het systeem meestal direct zonder verdere uitleg. Omdat het zo makkelijk en visueel in gebruik is, dacht ik dat het zou passen bij de behoefte van Gertjan – daarom heb ik dit aan hem getipt.”

Na het doen van een demo in 2021 is hij direct gestart. Hij gebruikt daarbij ook de koppeling met Jobdigger. Hij geeft zelf aan dat hij lang niet alle functionaliteiten gebruikt, maar wat hij gebruikt faciliteert hem in zijn werkwijze.

Gertjan gebruikt ForceFlow voornamelijk als een soort backlog. Hij registreert zijn kandidaten, hun CV’s en de gesprekken die hij met ze voert. Hij maakt gebruik van een digitale notebook, Remarkable, om aantekeningen te maken en deze direct aan de cv's van kandidaten toe te voegen. Hij zegt: "Heel erg handig, want dan heb je direct geregistreerd wat je besproken hebt met mensen. Dat is ideaal, zo hoef ik geen dubbel werk te doen en creëer ik eigenlijk een soort extra CV van de mensen.” Ook maakt hij gebruik van de e-mail functie en is ForceFlow voor hem een database voor al zijn kandidaten. Zo kan hij makkelijk kandidaten koppelen aan opdrachten.

Met tussen de 20 en 30 opdrachten per jaar is de functionaliteit van ForceFlow voor Gertjan perfect. Hij geeft aan niet de tijd te hebben om alles grondig uit te zoeken: "Ik ben niet zo van het helemaal uitzoeken hoe alles werkt en uitpluizen." Wanneer hij vragen heeft, kan hij altijd contact opnemen met de support, wat hem goed bevalt: "Ik bel even met Eric-Jan en dan wordt het opgelost."

Een van zijn favoriete kenmerken van ForceFlow is dat het in de cloud werkt, waardoor hij overal toegang heeft.


"Het prettigste vind ik dat ik altijd en overal bij ForceFlow kan, ook op mijn iPad en mijn telefoon."


Omdat hij de voorkeur geeft aan fysieke afspraken met kandidaten, maakt hij hier vaak gebruik van. Hij gelooft dat deze persoonlijke benadering essentieel is voor het opbouwen van een vertrouwensband en om een juiste indruk te krijgen van de kandidaat. "Ik vind het belangrijk om mensen te zien en met ze te praten. Het moment dat iemand binnenkomt, dat iemand je de hand geeft en dat je een eerste indruk hebt, dat is waardevol." Dankzij de cloudfunctionaliteit kan hij op elk moment en vanaf elke locatie zijn gegevens raadplegen en gesprekken voorbereiden, wat zijn interacties met kandidaten nog effectiever maakt.

In een sector die constant in beweging is, bewijst Gertjan dat de juiste tools en een authentieke benadering hand in hand gaan voor succes.

Nieuwsgierig geworden naar ForceFlow? Plan hier gratis een demo in.