Kim Werensteijn
02/21/2024
1 min

Nog meer tijdswinst door de koppeling met Recruit Robin in ForceFlow

02/21/2024
1 min

Binnen werving en selectie is het vinden van geschikte kandidaten essentieel voor succes. Recruit Robin is bij velen welbekend binnen de recruitmentwereld aangezien hun software automatisch kandidaten voor jou zoekt. Er is nu een koppeling met ForceFlow waardoor het invullen van vacatures nu nog makkelijker wordt. In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden met Recruit Robin.

Laat Recruit Robin automatisch zoeken naar kandidaten

De tool van Recruit Robin zorgt ervoor dat deze automatisch kandidaten vindt voor jouw vacatures. Ook wel ‘Matching Available Contactable Candidates’ genoemd, oftewel kandidaten die aansluiten bij jouw vacatures, open staan voor een andere baan en die je via telefoon en/of mail kunt bereiken. Kort gezegd ‘MACC’. 

Recruit Robin haalt ook kandidaten naar boven die minder zichtbaar zijn, want niet iedereen heeft een uitgebreid LinkedIn profiel. Jij als recruiter ziet namelijk vooral de actuele profielen. De minder actuele profielen worden met Recruit Robin ook zichtbaar in de automatische search. Bijvoorbeeld van (latent zoekende) kandidaten die zich ooit hebben ingeschreven bij een jobboard. Zo krijgt iedereen een kans tot de arbeidsmarkt.

De eerder genoemde MACC’s worden gescreend voor jouw vacature en je krijgt de beste matches als eerst te zien. De matches worden gevonden uit 7 CV databases waaronder LinkedIn, Nationale Vacaturebank, werk.nl, en meer. Hierdoor heb je snel toegang tot een pool van gekwalificeerde en beschikbare kandidaten die je direct kunt benaderen.

ForceFlow en Recruit Robin bundelen krachten

Onlangs heeft ForceFlow de koppeling geïntroduceerd met Recruit Robin. Deze samenwerking is gericht op het optimaliseren van het recruitmentproces door dubbel werk te verminderen en efficiëntie te vergroten.

In de eerste fase van deze integratie is het nu mogelijk om binnen Recruit Robin aan te geven welke kandidaten je in ForceFlow wilt hebben. Met een simpele klik worden alle relevante gegevens, inclusief het CV, toegevoegd aan ForceFlow waardoor je als recruiter nog meer tijd bespaart. 

De toekomst van deze koppeling belooft nog meer efficiency. Binnenkort kun je een ForceFlow-vacature selecteren binnen Recruit Robin. Op basis van de vacaturegegevens genereert Recruit Robin automatisch matches met de meest geschikte kandidaten. De koppeling werkt dan dus twee kanten op. Deze koppeling stelt niet alleen in staat om overzicht te behouden, maar ook om nog sneller en handiger te werken.

Verwachte ontwikkelingen

De laatste fase van deze koppeling wordt verwacht na de zomer van dit jaar. Marc Gruben, eigenaar van ForceFlow: ´Dat we dit met Recruit Robin hebben kunnen realiseren maakt dat recruiters zoveel tijdwinst krijgen. Dat is ook waar we het voor doen: het leven van een recruiter makkelijker maken door de inzet van onze tools.´ 

Door de krachten van Recruit Robin en ForceFlow op deze manier te bundelen, wordt de standaard nog hoger voor een efficiënter en geoptimaliseerd wervingsproces.

Nieuwsgierig geworden naar deze combinatie van ForceFlow en Recruit Robin? Plan hier gratis een demo in.