Kim Werensteijn
11/29/2022
3 min

De 4 grote voordelen van ForceFlow: “Maatwerk is hun USP"

11/29/2022
3 min

Als recruiter of recruitmentbureau verwerk je dagelijks enorm veel gegevens. Om sneller en efficiënter te kunnen werken en overzicht te kunnen behouden kun je deze het best opslaan in een ATS (Applicant Tracking System). Annelies Brouwer van Match! en Diana Bilkerdijk van DeeBee HR Services werken individueel én samen in het ATS ForceFlow. Waarom kozen zij voor ForceFlow en wat zijn de grootste voordelen van dit systeem?

Zo’n 5 jaar geleden begon de samenwerking tussen Annelies en Diana. Het is een vorm van cocreatie waarin Annelies expert is op het gebied van kandidaten vinden en binden en Diana zorgt voor het contact met de opdrachtgevers en houdt de regie over het proces. Samen zijn zij een echt team waarin 1+1=3 geldt. Diana Bilderdijk licht toe: “Wij werken allebei zelfstandig, onder onze eigen bedrijfsnaam. Ook zonder elkaar kunnen wij ons werk doen en matchen, maar onze kracht en interesse ligt bij deze unieke samenwerking. We doen ieder waar we goed in zijn en wat we leuk vinden en zo behalen we de beste resultaten. 

Optimaal samen willen werken

Diana en Annelies hebben te maken met veel kandidaten én veel opdrachtgevers. Het is belangrijk om al deze gegevens zorgvuldig, en handig, op te slaan. Daar viel nog wat winst te behalen. Annelies: “Ik werkte eerst met een ander, gratis, systeem. Dat werkte in principe prima, maar toch begon het bij mij te knagen. Mijn netwerk werd steeds waardevoller en met een gratis systeem loop je het gevaar dat dit opeens uit de lucht wordt gehaald. Dat risico wilde ik niet lopen en daarom zocht ik een manier om mijn gegevens duurzamer vast te gaan leggen.”Diana daarentegen werkte al met een ATS en liep helaas tegen wat ongemakken aan. “Dat systeem werkte niet optimaal waardoor alles een tijdrovende en arbeidsintensieve klus werd. Ik wist dat dit anders en makkelijker kon.”

De zoektocht naar het juiste ATS

De keuze voor een ATS maak je niet zomaar. Je wilt een systeem kiezen waarmee je jaren vooruit kunt. Het kost dus tijd en energie om alles uit te zoeken. Het voordeel van met zijn tweeën zijn: je kunt samen op zoek en sparren over de opties!“We zijn allebei tegelijkertijd op zoek gegaan. Hierdoor hebben we een heleboel leveranciers de revue kunnen laten passeren en een weloverwogen beslissing kunnen nemen”, vertelt Diana. Annelies licht toe hoe ForceFlow als winnaar uit de bus is gekomen. “We hebben van meerdere partijen een presentatie bekeken en telkens vonden we het systeem vaag, complex en niet duidelijk ogen. Bij ForceFlow hadden Diana en ik allebei een goed gevoel. Het systeem zag er praktisch, visueel en overzichtelijk uit en sloot volledig aan bij wat wij zochten.”

Hoe ForceFlow zorgt voor een gestroomlijnd proces 

De keuze viel dus op ForceFlow. Nu zijn Annelies en Diana al ruim een jaar verder en zijn wij uiteraard benieuwd hoe het systeem bevalt! Ze zetten een paar fijne voordelen op een rij. 

‘Met één druk op de knop’: tijdwinst

“Het systeem is enorm praktisch en levert veel tijdwinst op. Als ik een cv krijg van Annelies, kan ik die gegevens met één druk op de knop omzetten naar een kandidaat in het systeem”, vertelt Diana. Ook Annelies maakt gebruik van een sneltoets in ForceFlow: “Ik kan vanuit het systeem direct Web-Whatsapp openen en iemand een bericht sturen. Ik hoef dus geen telefoonnummers meer in te voeren in mijn telefoon om eerst een contact op te slaan. Dit bespaart enorm veel tijd en werkt gewoon heel prettig.”

Personaliseren van systeem

Bij ForceFlow vinden we het belangrijk dat ons systeem echt voldoet aan de behoefte van de klant. Daarom kunnen onze klanten het ATS volledig naar eigen wens inrichten. Annelies vertelt: “Wij werken samen, maar in principe hebben wij twee aparte systemen. Ik zit in een heel ander deel van het recruitmentproces dan Diana en heb dus ook andere functionaliteiten nodig. Daarom is het zo handig dat wij ForceFlow volledig naar onze eigen behoefte kunnen inrichten.”Diana vult aan: “Als via mijn netwerk een kandidaat binnenkomt, dan moet deze nog gescreend worden. Daar heb ik in de workflow een stap voor aangemaakt. Als er via Annelies een kandidaat binnenkomt, hoeft diegene niet meer gescreend te worden en valt deze stap weg. Het is heel belangrijk om goed na te denken over welke stappen je in je flow wilt hebben. Te veel stappen betekent ook te veel administratie. Maar als je het eenmaal hebt uitgedacht, werkt ForceFlow precies zoals dat voor jou handig is.”

Gebruik op verschillende devices

Ben je onderweg, heb je even geen PC bij de hand of is je laptop uitgevallen? Dat is geen probleem! ForceFlow zorgt ervoor dat je altijd, te allen tijde, je gegevens in kunt zien. “Ook als ik met mijn auto voor de stoep van een klant sta, kan ik op mijn telefoon nog even iets opzoeken. Ik vind het ideaal dat ik niet alleen vanachter de laptop in ForceFlow kan werken”, licht Diana toe. 

Persoonlijke en flexibele karakter van ForceFlow

“Ik wil graag nog meegeven dat het enorm prettig is dat de mensen achter ForceFlow zo persoonlijk zijn. Heb je een vraag of wil je iets laten aanpassen, dan komt er vrijwel meteen reactie. Je hoort dan gelijk of iets wel of niet mogelijk is. Dat is wel even wat anders dan de meeste organisaties die tegenwoordig met chatbots werken!”, laat Diana weten. “Bovendien”, voegt Annelies toe, “is er een hele hoop dus wél mogelijk. Laatst vroeg ik of het ook mogelijk is om de salarisindicatie per uur aan te kunnen geven, zoals bij een functie van 36 uur. En wat denk je? Na de eerstvolgende update was die functie er! Dat maatwerk is een mega USP.”